Web Analytics

Zoetermeer

Zoetermeer

Ontdek De Charme Van Zoetermeer
Zoetermeer werd oorspronkelijk gesticht als een klein dorp dat vooral bekend stond om zijn landbouw. In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw begon de stad echter te groeien en kreeg het stadsrechten. Vandaag de dag is Zoetermeer een moderne stad met ongeveer 130.

000 inwoners. Ondanks deze groei heeft Zoetermeer toch nog altijd zijn charme weten te behouden. Een van de grootste troeven van Zoetermeer is het recreatiegebied rondom de stad.

Zo vind je hier onder meer het SilverDome, een indoorpiste waar je het hele jaar door kunt skiën en snowboarden. Daarnaast zijn er tal van wandel- en fietsroutes in de omgeving, zoals het Westerpark en de Meerpolder. En wil je even iets anders dan de natuur opzoeken, dan kun je naar het Stadshart Zoetermeer, een groot winkelcentrum met meer dan 200 verschillende winkels. Maar ook op cultureel vlak heeft Zoetermeer veel te bieden. Zo is er de ronde kerk, die opvalt vanwege de unieke vorm en sfeervolle uitstraling. De kerk is ontworpen door de beroemde architect W.M. Dudok en is een beschermd monument. Daarnaast kun je in Zoetermeer het Stadstheater bezoeken, waar regelmatig voorstellingen worden gehouden. Een andere bezienswaardigheid die je zeker niet mag missen in Zoetermeer, is het Buytenpark. Hier kun je van alles doen, zoals wandelen, fietsen of kanoën. Ook is er een kinderboerderij en een klimbos voor de avonturiers onder ons. Het park is bovendien erg groot, dus je kunt hier gerust een hele dag doorbrengen. Ten slotte een groot voordeel van Zoetermeer is dat de stad goed bereikbaar is. Zo ligt de stad vlak bij Den Haag en Rotterdam, en is het vanuit Amsterdam slechts een uurtje rijden. Bovendien kun je Zoetermeer gemakkelijk bereiken met het openbaar vervoer.

Conclusie


Zoals je hebt kunnen lezen, heeft Zoetermeer genoeg te bieden voor toeristen. Of je nu van wandelen, winkelen of cultuur houdt, er is voor elk wat wils. En dat alles op slechts een steenworp afstand van de grote steden in de omgeving. Dus als je Nederland bezoekt en op zoek bent naar een bijzondere stad, dan is Zoetermeer zeker een aanrader!

Zoetermeer

Link toevoegen

Link toevoegen